Početna Crna hronika Podnete krivične prijave protiv tužitelja na slučaju “Kontrast”

Podnete krivične prijave protiv tužitelja na slučaju “Kontrast”

kontrast

Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović koja je stradala u požaru u “Kontrastu”, podneo je krivične prijave protiv osnovnog javnog tužioca Zorana Jakovljevića i novosadske više javne tužiteljice Tatjane Lagumdžije, zbog više navodnih propusta u postupcima slučaja “Kontrast”. Prema Miladinovićevim rečima, oni su dopustili da se u predmetima krivičnih prijava za tragediju u “Kontrastu” ne uradi nijedno veštačenje, ne sprovede pravilno istraga, kao i da se odbace sve krivične prijave i prigovori koje su podnosili roditelji šestoro nastradalih.

U optužnim predlozima protiv inspektora koji su bili zaduženi za kontrolu u “Kontrastu”, roditelji nastradalih nisu označeni kao učesnici u postupku i tako nam je skroz ukinuta mogućnost učestvovanja i delovanja, čime se krše naša osnovna ljudska prava“, naglasio je Branko Miladinović.

Osim toga, Miladinović u svojoj prijavi navodi i da su tužioci odgovorni i za to što su prijave protiv vatrogasaca-spasilaca “stajale u fiokama” gotovo tri godine, nakon čega su odbačene samo mesec pre apsolutnog zastarevanja.

U požaru u “Kontrastu” u noći između 31. marta i 1. aprila 2012. godine život su izgubili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je kaznu vlasniku diskoteke “Kontrast” Alojzu Ganiću s pet godina zatvora zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti na četiri. Nakon održane javne sednice u prisustvu okrivljenih, Apelacioni sud je 2. aprila ove godine delimično preinačio presudu i zakupcu lokala Slaviši Stanišiću tako što je delimičnim usvajanjem žalbe višeg javnog tužioca okrivljenom, uz kaznu zatvora u trajanju od devet godina, izrekao i meru bezbednosti zabrane obavljanja ugostiteljske delatnosti u roku od tri godine.

Drugostepeni sud je potvrdio presudu Višeg suda u Novom Sadu, kojom je okrivljeni zakupac Dejan Ratković osuđen na sedam godina zatvora, a električar Miroslav Papuga na devet.

Autor: Dnevnik