Početna Politika GV: Državna vlast da prestane da širi strah i paniku

GV: Državna vlast da prestane da širi strah i paniku

0

skupstina-vojvodine

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozvala je državnu vlast da hitno prestane da vodi tabloidnu politiku i odustane od širenja straha i panike.
Širenje straha kroz prizivanje, pa potom opozivanje ‘državnog udara’ – govori da je ova vlast spremna da za političke obračune koristi sve moguće mehanizme, pa i one najjezivije, viđene u totalitarnim sistemima, u kojima se kritičari vlasti proglašavaju za neprijatelje države i naroda koje treba ukloniti“, ističe se u saopštenju GV.

Građanska Vojvodina osudila je razaranje institucija i kampanju straha koju, kako navode, sprovodi vlast Aleksandra Vučića, “ne prezajući od svih vrsta zloupotrebe moći i konstantnog ‘raspamećivanja’ građana Srbije”.

Iako jeftini političko-medijski spektakli koje vlast redovno priređuje, koristeći svoj očigledno enormni uticaj na medije i kršeći pri tom sve etičke i estetske norme, mogu nekima delovati komično, kao loše režirane drame – oni zapravo imaju veoma loše društvene posledice, koje mogu biti i katastrofalne“, ukazuje se u saopštenju Građanske Vojvodine.

Koaliciju Građanska Vojvodina čine Centar za regionalizam, Građanska akcija, Zelena mreža Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju i Vojvođanski građanski centar.

Autor: RTV