Početna Gradske teme Ovog vikenda “Prednovogodišnji Mamin bazar” na Spensu

Ovog vikenda “Prednovogodišnji Mamin bazar” na Spensu

0

mame novosadjanke udruzenje

Udruženje Mame Novosađanke u subotu, 5. decembra organizuje “Prednovogodišnji Mamin bazar” od 10 do 14 časova, ispred Gradske kafane na Spensu. Prodavci polovnih, ali izuzetno očuvanih stvari biće majke iz ovog udruženja, a kao kupci su dobrodošli svi koji žele da za malo novca kompletno opreme decu i sebe zimskom odećom i obućom. Pored garderobe, po simboličnim cenama moći će da se kupe i igračke, bebi oprema, knjige i brojne druge sitnice potrebne svakoj porodici.

“Mamini bazari” poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a ovog puta organizuje se dve humanitarne akcije, na kojima će svi posetioci moći da učestvuju.

Prva akcija odnosi se na prikupljanje garderobe i obuće za mlade starije od 14 godina i odrasle, koje će biti donirane Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju, u Veterniku, a zainteresovani će moći da ih ostave na štandu koji će biti posebno obeležen.

Pored toga, prikupljaće se i novčana pomoć za dečaka bolesnog od cerebralne paralize, petnaestogodišnjeg Predraga Đurđekanovića, kojeg 14. decembra čeka važna operacija, za koji još nije prikupljena potrebna svota. Peđina mama piše i prodaje knjige koje na drugačiji i duhovit način opisuju život osoba sa ovom bolešću, a te knjige takođe ćete moći kupiti na štandu sa nazivom “Pomoć za Peđu”.

Takođe, građani će na licu mesta moći da potpišu i peticiju za očuvanje zelene površine i dečijeg igrališta na Novom naselju, koju je pokrenula članica ovog udruženja Marija Prijić Sladič i još nekoliko roditelja.
Ulaz je besplatan.

Autor: 021.rs