Početna Gradske teme Predložite kandidate za Februarsku nagradu

Predložite kandidate za Februarsku nagradu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradska komisija za dodelu priznanja poziva građane da podnesu inicijative za dodelu Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2015. godinu. Rok za Februarsku nagradu je 31. decembar. Inicijative sa obrazloženjem podnose se komisiji, na adresu Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Februarska nagrada Grada Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština Grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Autor: 021.rs