Početna Crna hronika Poginuo radnik koji je popravljao krov crkve u Sremskim Karlovcima

Poginuo radnik koji je popravljao krov crkve u Sremskim Karlovcima

Muškarac star 46 godina poginuo je juče u Sremskim Karlovcima dok je radio na popravci krova Svetosavskog doma. Prema prvim informacijama, muškarac je poginuo prilikom pada sa krova pomoćnog objekta dok je radio na popravci.

Policija i nadležni tužilac uradili su uviđaj, a telo je poslato na obdukciju. Uzroci nesreće znaće se nakon istrage, koja je u toku.

Prema navodima, u pitanju je muškarac iz Leskovca, koji je živeo u Zemunu, a bio je angažovan na poslovima popravke krova crkve u Sremskim Karlovcima. Policiji je šef gradilišta prijavio nesrećan slučaj.

Tragedija, u kojoj je nastradao muškarac, čiji identitet još nije saopšten, dogodila se danas oko 11 časova.

– On je pao sa unutrašnje strane zgrade. U toku su bili završni radovi na krovu, a nesrećni radnik je, dok je bio na krovu, držao kofu u ruci, koja ga je ponela i on je tada pao – kaže izvor Tanjuga.

Naručilac posla Patrijaršija SPC

Zgrada, u kojoj je danas poginuo radnik, nalazi se pod ingerencijom Srpske pravoslavne crkve, Patrijaršije u Beogradu. Ranije je u ovoj zgradi bila je smeštena administracija Opštine Sremski Karlovci, a potom je zgrada restitucijom vraćena SPC, od kada se nalazi pod ingerencijom Crkve.

Sanacija zgrade Svetosavskog doma traje već nekoliko meseci. Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC), potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršijskoj upravnoj kancelariji.

– U toku je redovna sanacija pojedinih delova zgrada, a namena zgrade još nije opredeljena. Naručilac posla i investitor je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, postoje ugovori sa izvođačima, koji će sutra, sa ostalom dokumentacijom, biti predati nadležnoj inspekciji – rečeno je Tanjugu u upravnoj kancelariji Patrijaršije.

Radio bez ugovora o radu

Prema izjavi drugog radnika na ovom objektu, ni on ni poginuli nisu imali zaključene ugovore o radu, rečeno je u Ministarstvu rada za Insajder.

– Stradali je, prema tragovima, radio na krovu Svetosavskog doma, kraj nezaštićene ivice i nije koristio zaštitni opasač, te je pao sa visine od oko 20 metara i smrtno stradao. Inspektor rada Odeljenja inspekcije rada Novi Sad je odmah izašao na lice mesta gde su bili pripadnici Ministarsva unutrašnjih poslova i jedno angažovano lice – svedok, koji nije video sam događaj i koji je izjavio da su on i stradali angažovani od strane fizičkog lica čije ime ne zna, te da nemaju zaključene ugovore o radnom angažovanju – navodi se u odgovoru Ministarstva za Insajder.

Ovo je druga ovakva tragedija u poslednjih deset dana. Mladi inženjer Vladan S. (30) preminuo je 4. marta u Urgentnom centru od povreda koje je zadobio kada je pao sa petog sprata gradilišta na uglu Masarikove i Hilandarske ulice.

Izvor: novisad.com, RTV, Tanjug, Insajder
Foto: Pixabay