Početna Gradske teme Dve planinarske akcije tokom vikenda na Fruškoj gori

Dve planinarske akcije tokom vikenda na Fruškoj gori

Planinarsko društvo “Naftaš” iz Novog Sada u subotu 16. marta organizuje jednodnevni izlet pod nazivom “Nemarkiranim stazama Fruške gore”, sa rutom Paragovo – Stara utovarna stanica – Orlovo bojište istočnim grebenom – Perina pećina – Duboki potok – Astalčići – Vaga – Orlovo gnezdo – Paragovo.

Polazak je u 8.50 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Paragova u 15.05.

Preporučuju se dobre planinarske cipele, štapovi i dugačke pantalone.

Iz “Naftaša” podsećaju da je potrebno poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću i napominju da svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom o izvođenju društvenih izleta i putovanja.

Grupu će voditi Mihajlo Lončar, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 063/813-27-83.

NAJOMILJENIJI IZLET NA FRUŠKOJ GORI

U nedelju, 17. marta P.D. “Naftaš” za decu i planinare početnike organizuje 24. po redu “Izlet prvih ljubičica”. Vodiči su ove godine Dušan Tomić (064/217-07-06) i Radoslava Stupar (063/180-59-69). Više informacija o obe akcije možete dobiti na internet prezentaciji društva “Naftaš”.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay