Početna Crna hronika Pokrajina traži dokumentaciju o aferi nedovršene rekonstrukcije Betanije

Pokrajina traži dokumentaciju o aferi nedovršene rekonstrukcije Betanije

Pokrajinska vlada izdvojila je 20 miliona dinara kako bi se utvrdilo šta je od radova urađeno, a šta nije prilikom rekonstrukcije Betanije 2012. godine, kada su izvođači radova naglo izašli iz posla i proneverili skoro 300 miliona dinara.

Pomenuta suma od 20 miliona poslužiće i za izradu nove tehničke dokumentacije za izvođenje radova u Betaniji, kako bi ova klinika konačno bila dovršena i na raspolaganju pacijentkinjama.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu trenutno vodi postupak protiv osoba koje su učestvovale u lažiranju radova na Betaniji od 2008. do 2013. godine. Troje uhapšenih građevinskih predstavnika pečatima su overavali da su uradili poslove na gradnji koji nikada nisu bili obavljeni, ali jesu bili plaćeni.

Počev od 6. marta 2017. godine, ispituje se zloupotreba službenog položaja odgovornog u preduzeću “Kovačević” R. K. (54), odgovornog izvođača radova “Alpine” iz Beograda O. Š. (57) i predstavnika firme “Arhness” M. J. (75). Oni su uhapšeni tog istog dana u okviru policijske akcije “Pluton 2”, a pod sumnjom da su zloupotrebama i plaćanjem nikada izvedenih radova oštetili Klinički centar Vojvodine i Fond za kapitalna ulaganja APV za skoro 300 miliona dinara.

Sumnja se da su ova trojica pečatom overili da su uradili 10 radova na dogradnji porodilišta, a koji nikada nisu izvedeni.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay