Početna Crna hronika Policajka u civilu uhvatila prevaranta

Policajka u civilu uhvatila prevaranta

0

policajka-vest-13-08-2016_660x330

Da je policajac na dužnosti 24 sata, posvedočila je nedavno i novosadska policajka Danijela Dorić. Ona je u civilu uhapsila muškarca nakon potere kroz grad i ovim hrabrim činom zavredila pažnju medija.

“Upomoć, policija!”

Ova rečenica bila je dovoljna da relaksirajuću šetnju sa sestrom, Danijela Dorić pretoči u scenu iz holivudskih filmova.

Iako u civilu, dvadesetpetogodišnja policajka nije se premišljala da li da pomogne usplahirenoj prodavačici kojoj je iz radnje istrčao muškarac nakon što je pokušao da plati falsifikovanom novčanicom.

– Ja sam se uputila za njim i pokušala da ga zaustavim tako što sam povikala “Stoj policija!”, ali on se nije obazirao pošto sam bila u civilu. To su videli mladići iz obližnjeg kafića i trojica njih su potrčala za nama – priča Danijela Dorić.

Hrabra policajka trčala je za krupnim prestupnikom, 15 godina starijim, od Futoške ulice, kroz Ćirpanovu do Ulice Cara Uroša gde ga je sustigla i uhapsila.

Za ovaj podvig ne očekuje nagradu, najvažnije je, kaže, da će B.D. biti iza rešetaka, ali pohvale prijatelja i kolega svakako prijaju.

– Uglavnom su mi svi čestitali ali rekli su mi da većina njih ne bi tako odreagovala. Ja nisam razmišljala, u tom trenutku to je jednostavno bila reakcija iz srca. Na sreću, on nije imao oružje pa se sve dobro završilo – kaže Danijela Dorić, koja je dve godine zaposlena u Policijskoj ispostavi “Bezbednost železnice”.

Izvor: RTV