Početna Gradske teme Vlasnik staforda koji su na smrt izujedali komšiju: Ne bežimo od odgovornosti,...

Vlasnik staforda koji su na smrt izujedali komšiju: Ne bežimo od odgovornosti, više nikada nećemo držati pse

0

dogs-1345211_640

Rade Maksimović (36) iz Petrovaradina, čija su dva staforda pre mesec dana usmrtila njegovog komšiju Đurđa Marčetu (84), rekao je da je od časa kada je saznao šta se dogodilo dok je bio na putu u inostranstvu, hteo da preuzme krivicu i da odgovara umesto supruge Igore (29).

– Ja sam njihov vlasnik, a ona se o životinjama samo starala u mom odsustvu. I te kako smo svesni tragedije i ne bežimo od odgovornosti, ali nama, njenim najbližim, posebno našoj deci, teško pada što joj je produžen pritvor za još 30 dana. Ako tako mora, bar da joj stave nanogicu i dozvole da bude kod kuće sa sinom i ćerkom – rekao je Maksimović za “Novosti”.

On je, kako piše taj list, izražavajući duboko žaljenje što je deda Đuro stradao na tako strašan način, rekao da je njegova supruga Igora tog jutra učinila sve što je mogla da spasi komšiju i da je pokušavajući da skloni životinje od nesrećnog starca i sama bila povređena po rukama.

– Neshvatljivo mi je da je u odluci o produžetku Igorinog pritvora navedeno da bi ako je puste da se brani sa slobode, mogla da ponovi krivično delo. Kako je to moguće kada su psi odmah odvedeni u prihvatilište, gde se i danas nalaze. Moja supruga nikada nikome ništa nažao nije učinila, i deda Đuri je kad su dečji rođendani odnosila parče torte. On je deci uzvraćao voćem iz svoje bašte – ispričao je Rade.

Maksimović je takođe, prihvatajući odgovornost i krivicu, dodao i da mu ni danas nije jasno zašto su psi napali komšiju, jer na njega nikada ranije nisu ni zalajali, što je na sudu potvrdio i jedan od svedoka.

Inače, Rade i Igora Maksimović su potpisali izjave da više nikada u životu neće držati pse i to, preko advokata, prosledili sudu.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay