Početna Crna hronika Policija zaplenila 1.060 litara nelegalnog alkohola

Policija zaplenila 1.060 litara nelegalnog alkohola

RAKIJA IZ MAGACINA

Policija je u Novom Sadu i Bačkoj Palanci zaplenila više od 1.000 litara alkohola, proizvedenog i namenjenog prodaji protivno zakonskim propisima, saopšteno je danas.
U kući meštanina Bačke Palanke (40) otkriveno je 960 litara tečnosti, od koje je skoro polovina bila etil alkohol, zatim različite voćne rakije i esencije, kao i oprema za punjenje i zatvaranje flaša, a sve je zaplenjeno i predato Poreskoj policiji u Novom Sadu.

Zbog sumnje da je alkoholna pića proizvodio neovlašćeno, bez odobrenja nadležnog organa, protiv njega će biti podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Policija je i u automobilu jednog Novosađanina (65), pronašla 100 litara alkohola u flašama, sa falsifikovanim nalepnicama jedne robne marke, kao i 160 akciznih markica za koje se sumnja da su falsifikovane.

Alkohol je prosleđen na odgovarajuća stručna veštačenja, a protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava za nedozvoljenu trgovinu i falsifikovanje isprave, jer se sumnja da je alkohol bio namenjen prodaji.