Početna Gradske teme Otvoren 4. Sajam zimnice

Otvoren 4. Sajam zimnice

 

sajam zimnice3

Nastupom hora Akademije umetnosti iz Minska počeo je Sajam zimnice koji se održava od 10. do 14. novembra, u centralnom holu Spensa, na prvom spratu. Sajam zimnice koji se održava po četvrti put, otvorio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i tom prilikom istakao da organizovanjem te manifestacije Grad daje doprinos borbi za male proizvođače.

Pored toga što izlazimo u susret našim sugrađanima koji rado posećuju ovakve sajmove i što afirmišemo Spens kao centar okupljanja i simbol Novog Sada, mi na ovaj način omogućavamo srpskim zanatlijama da na adekvatan način predstave svoje proizvode. Našoj zemlji nedostaje zakon o zanatstvu koji bi uveo red u ovu oblast, a usvajanje zakona o proizvodnji rakije jedan je korak u tom pravcu. Važno je i da tradicionalne proizvode kao što su rakija, ajvar, med i drugi predstavimo kao brend Srbije na regionalnom i svetskom tržištu, u korist proizvođača ali i same države – izjavio je Borko Ilić

U okviru manifestacije, na pedesetak prodajnih tezgi, svaki dan od 9.00 do 21.00 sat, posetioci će imati priliku da kupe zimnicu, med, čajeve, narodne rukotvorine, eko proizvode – zdravu hranu, prirodnu kozmetiku i vino. Pored ponude na tezgama, na platou ispred Gradske kafane biće organizovan bogat muzički program, kao i stručne tribine koje će biti održavane u Amfiteatru.

Autor i foto: NsHronika.rs