Početna Gradske teme “Art Kvart – Start!”, nova vizija Novog Kulturnog Naselja

“Art Kvart – Start!”, nova vizija Novog Kulturnog Naselja

0

lepot logo

U saradnji sa Exit Fondacijom u sklopu projekta Novi Sad za Omladinsku predstavnicu Evrope, u naredna tri meseca održaće se projekat pod nazivom “Art Kvart – Start”, u koji će biti uključeno više delova Novog Sada. Zamisao je da se nekoliko sekcija održi na različitim lokacijama u Novom Sadu. Sekcije, koje će voditi školovani umetnici tri meseca, a rezultat rada će biti organizovana zajednička predstava u kojoj će sekcije prikazati svoj zajednički rad, i koja će biti odigrane više puta.

Svi zainteresovani, uzrasta od 12 do 18 godina mogu od danas da se prijave da učestvuju u sekciji po izboru, putem e-mail adrese: artkvartstart@gmail.com a iste će biti održane na sledećim lokacijama: likovna i vajarska sekcija u srednjoj umetničkoj školi Bogdan Šuput, plesna sekcija u škola Tvrđava u Petrovaradinu i filmska sekcija u Adrenalin Parku na Telepu.

Lepota Naselja logo

“Art Kvart Start” će se kasnije spojiti sa još jednim projektom udruženja Novo Kulturno Naselje, pod nazivom “Lepota naselja”, koji čine dramska i muzička sekcija, u saradnji sa Osnovnom školom Prva Vojvođanska Brigada na Novom Naselju. Projekat je podržan takođe od strane Gradske uprave za sport i omladinu.

Ciljevi ovih projekata su decentralizacija sadržaja za mlade, Uključivanje mladih iz perifenih delova grada u kulturne i edukativne programe kao i upućivanje mladih jednih na druge. Takođe cilj je podizanje nivoa svesti i edukacija mladih o negativnim posledicama diskriminacije i agresivnog ponašanja, kroz teorijske diskusije i kreativno izražavanje.

Prijave za radionice trajaće naredne dve nedelje, a radionice počinju sa radom od decembra.

Autor: Ljiljana Kozarev