Početna Kultura Novi film reditelja Juga Radivojevića “Igra u tami”

Novi film reditelja Juga Radivojevića “Igra u tami”

0

Igra u tami - plakat

Novosadska premijera filma Juga Radivojevića “Igra u tami” biće održana u četvrtak, 12. novembra , sa početkom u 20:30hu bioskopu Arena Cineplex.

“Igra u tami” je ljubavna priča motivisana pripovetkom “Aska i vuk” Nobelovca Ive Andrića. Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove – trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks trafikinga. Svojim plesom i lepotom Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk po prvi put spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja.

Film “Igra u tami” je društveno angažovan film, koji će otvoriti oči široj javnosti za probleme kakvi su trgovina ljudima i prisilna prostitucija. Filmska priča zasnovana je na obimnom materijalu koji se bavio istraživanjem ovih socijalnih problema. Snažna, a jednostavna sredstva, jasna i direktna poruka, iskusna i motivisana autorska ekipa, su zalog ovog umetnički relevantnog filma, atraktivnog i festivalskoj i bioskopskoj publici.

Autor i foto: NsHronika.rs