Početna Crna hronika Politički pritisci zbog Devićeve tužbe ne postoje

Politički pritisci zbog Devićeve tužbe ne postoje

sud

Viši sud u Novom Sadu demantovao je danas da se vrše politički pritisci u procesu koji vlasnik ATP Vojvodine Ilija Dević vodi protiv Grada Novog Sada.

Sud navodi da svako javno komentarisanje sudskih odluka i postupaka koji su u toku nije dozvoljeno i predstavlja pritisak na rad suda.

U saopštenju se kaže da su u izveštaju agencije Beta, koji su preneli mnogi mediji, navedene samo jednostrane ocene i proizvoljni stavovi Devića, o sudskim radnjama i donetim odlukama, odnosno neargumentovane sumnje u nepristrasnost postupajuće sudije.

“To sve smatramo krajnje neprimerenim, odnosno neobjektivnim izveštavanjem, naročito imajući u vidu činjenicu da prilikom prenošenja konkretne izjave tužioca, sredstva javnog informisanja nisu istražila i prenela činjenicu da od kada je trenutno postupajuća sudija Ksenija Rončević zadužena predmetom, tužilac Dević Ilija povodom njenog postupanja u predmetu nije izjavljivao pravna sredstva kojima bi se prituživao na njen rad, niti je podnosio zahtev za njeno izuzeće, što je od naročitog značaja s obzirom na to, da prema navodima postupajuće sudije, ni ona, niti njen suprug, Vladimir Rončević, ne poznaju osobu po imenu Dušan Stupar, a suprug postupajuće sudije je do pre dve godine bio profesionalni sportista, sa interesovanjima i afinitetima koji su van sfere politike, te imenovani nije imao kontakt ni sa tužiocem, ni sa pomenutim licem Stupar Dušanom”, navodi se u saopštenju suda.

Dodaje se da će se pitanje postojanja osnova za naknadu štete koju Ilija Dević traži, kao i pitanje visine te štete, raspraviti u odluci koju sud bude doneo po okončanju dokaznog postupka, na osnovu ocene izvedenih dokaza.

Podsetimo, nakon poslednjeg ročišta, Ilija Dević je rekao da je šteta koju je grad Novi Sad napravio Autotransportnom preduzeću “Vojvodina” do kraja 2014. godine iznosila 102 miliona evra, a da je sud tu štetu znatno umanjio.

Autor: 021.rs