Početna Crna hronika Pomeren kraj suđenja za pokušaj ubistva Snajpera

Pomeren kraj suđenja za pokušaj ubistva Snajpera

0

Kraj suđenja za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera (37) podmetanjem bombe pod njegov “porše kajen” pomeren je za 24. jun, nakon višesatnog ispitivanja veštaka.

Iako se očekivalo da nakon dva dana saslušanja veštaka uslede završne reči, predsednica Velikog veća suda sudija Ivana Josifović je kraj suđenja zakazala za 24. jun.

U protekla dva dana veštaci za sudsku medicinu su uz pregledanje više video snimaka sa lica mesta odgovarali na mnogobrojna pitanja suda, tužilaštva i advokata odbrane o načinu podmetanju bombe, eksploziji i drugim stučnim pitanjima.

Podsetimo, za pokušaj ubistva Milutinovića, okrivljeni su Njegoš Koprivica (35) iz Beograda i Slađan Đorđević (28) iz Barande koji se nalaze u pritvoru u Okružnom zatvoru na Klisi.

Do početka suđenja okrivljeni su se barnili ćutanjem, a na otvaranju glavnog pretresa nisu priznali krivično delo koje im se stavlja na teret.

Sva trojica su izjavila da se međusobno ne poznaju i da im je događaj plasiran iz medija i da je to sve što znaju.

Takođe, oštećeni Milutinović se nije pridružio krivičnom progonu okrivljenih, a na suđenju je saopšteno i da se niko od svedoka čiji su automobili bili oštećeni u incidentu nije pridružio krivičnom gonjenju okrivljenih.
Snajperu odloženo suđenje za oružje

U novosadskom sudu je u četvrtak trebalo da se nastavi suđenje Snajperu i njegovoj supruzi zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, ali je odloženo za 9. jun, zbog bolesti okrivljene.

Na početku suđenja u Osnovnom sudu 11. marta oni nisu priznali krivično delo, ali su dopunili odbranu koju su ranije izneli. Oni nisu hteli da odgovaraju na pitanja jer smatraju da su im DNK dokazi podmetnuti.

Milutinović je negirao da je znao da ima oružje u stanu, dok je žena navela da je pištolj nabavila za “ne daj bože”, jer je njen suprug često bio odsutan i ona je bila sama sa decom u stanu i bojala se za njihovu bezbednost.

Podsetimo da se Snajper nalazi u pritovu od septembra prošle godine zbog više krivičnih dela povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke, za šta je u međuvremenu podignuta i optužnica. On je ranije hapšen i procesuiran zbog drugih krivičnih dela.

Izvor: Dnevnik, RTV
Foto: Pixabay