Početna Crna hronika Ponavlja se proces protiv bivše službenice Vlade Vojvodine za primanje mita

Ponavlja se proces protiv bivše službenice Vlade Vojvodine za primanje mita

0

Slavica Lukovac iz Novog Sada, okrivljena za primanje mita tokom 2012. i 2013. godine, kao službenica u Vladi Vojvodine, ponovo je iznela odbranu u ponovoljenom postupku.

“Dnevnik” prenosi da je ona bila prvostepeno osuđena na tri godine zatvora. Njoj se pripisuje da je od aprila 2012. do 2013. godine kao samostalni stručni saradnik za oblast kinematografije i pozorišnog stvaralaštva u Pokrajinskom sekreterijatu za kulturu, zahtevala poklon i novac za posao koji bi morala da obavi.

Na presudu su se žalili i odbrana i Tužilaštvo. U toku ponovljenog pretresa nije bilo novih dokaznih predloga.

– Nisam kriva i ostajem kod ranije iznete odbrane. Moj posao je bio da pripremam dokumenta za filmske projekte. Nisam bila ovlašćena za donošenje bilo kakvih odluka, za to su bili ovlašćen sekretar, njegov pomoćnik i komisija. Radi se o kompleksnom procesu u kojem sam ja bila samo segment i nisam mogla uticati na toliko faktora, te na dinamiku isplata – navela je Lukovac.

U sudnici je ranije saslušan audio-snimak s oko 40 poruka zabeleženih na telefonskoj sekretarici Snežane P. iz ekipe filma “Dobra žena”, a sve se svode na molbe za uplatu para, koje se pripisuju okrivljenoj.

Između ostalih mogle su se čuti poruke: “Snežana, molim vas, uplatite mi danas 50.000 (dinara)”, “U velikoj krizi sam”, “Biću vam zahvalna do kraja života”, “Mama mi je bolesna, treba mi za lekove”, “Žao mi je što nećete da mi se javite da dobijem nagradu za to što sam uradila”, prenosi “Dnevnik”.

Branilac okrivljene, advokat Bojan Papić, rekao je da ona nije tražila novac da bi menjala tok filmskih projekata, odnosno ubrzavala ih, već da je isključivo molila za pozajmice zbog svog teškog materijalnog stanja, s čime se zamenik tužioca nije složio.

Među oštećenima su poznata imena iz sveta filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović. Trifunović je ranije izjavio da ga je okrivljena pre nego što je isplaćen novac nadležnog sekretarijata za film “Odumiranje” kontaktirala u više navrata, tražeći poklone, zlatne lančiće, parfeme, novac.

Nastavak glavnog pretresa, kada se očekuje i iznošenje završnih reči, zakazan je za 29. januar 2018.

Izvor: Dnevnik