Početna Danas u gradu “Noć pozorišta” u Gradskoj biblioteci

“Noć pozorišta” u Gradskoj biblioteci

0

Danas, 25. novembra, Gradska biblioteka će se pridružiti obeležavanju “Noći pozorišta”, čiji je ovogodišnji slogan “Deca za decu”.

Od 18 do 20 časova, na Dečjem odeljenju i u holu Odeljenja “Đura Daničić”, posetioci će biti u prilici da pogledaju izložbu radova sa likovnih radionica “Svet mašte” i “Daroteka”, čiji su autori korisnici Doma Veternik.

U foajeu Biblioteke, pod zajedničkim nazivom “Sva su deca nadarena”, iz fonda Biblioteke biće izložene knjige, slikovnice i priručnici koji govore o deci, radu sa decom sa smetnjama u razvoju i donose primere dobre prakse. Izložba će posetiocima približiti život i probleme sa kojima se naši najmlađi sugrađani s invaliditetom svakodnevno bore.

Od 18 do 18.30 časova, učenici IV/7 OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Novog Sada izvešće pozorišnu predstavu po motivima dramskog teksta “Kraljevski festival” Todeta Nikoletića. Predstavu je adaptirala učiteljica Marija Ramić.

Od 18.30 do 20 časova, održaće se kreativna radionica i druženje sa decom iz Doma Veternik, nakon čega će gotovi radovi biti izloženi. Radionicu vode vaspitač i psiholog iz Doma Veternik Danica Jovanović, rukovodilac Dečjeg odeljenja Katarina Novaković i bibliotekarka Maja Bugarski.

U 20 časova, na Odeljenju “Đura Daničić”, vaspitač i psiholog iz Doma Veternik Danica Jovanović održaće predavanje pod nazivom “Naš rad sa korisnicima Doma”.

– Ovogodišnjim programom želeli smo da se uključimo u delovanje šire zajednice i pomognemo podizanjem svesti o problemima koji neretko bivaju zapostavljeni – istakli su organizatori.

Izvor: Dnevnik