Početna Gradske teme Uskoro novi mural u Novom Sadu

Uskoro novi mural u Novom Sadu

0

Na zidu zgrade u Ulici Petefi Šandora, odnosno u prolazu između Sinagoge i baletske škole, umetnica iz Argentine Fio Silva oslikava novi mural. I ovaj, kao i prethodni – tigar, čiji je autor Stefan Bjelić, posvećeni su Nastasji Nedimović, Novosađanki oboleloj od raka. Murale je Novom Sadu poklonila ekipa iz organizacije “Chain Reaction”/”Lančana reakcija”.

Tigar, koji simboliše borca, nalazi se na uglu Beogradskog keja i Ulice Kozačinskog na Podbari. Na novom muralu je omiljena Nastasjina životinja. Nakon tog murala sledi pauza, a naredni murali bi trebalo da počnu da se oslikavaju u martu sledeće godine. To uglavnom zavisi od finasijskih sredstava kojim “Lančana reakcija” bude raspolagala.

Ovo udruženje je do sada uradilo sedam murala u Novom Sadu. Želja im je da rade murale na većim površinama i u okolini Novog Sada, ali to, naravno, zavisi od finansijskih sredstava. Važno je napomenuti da Stefan Bjelić i Fio Silva za svoj angažman nisu dobili nikakav honorar, tako da je to njihova podrška akcijama.

Ko može…

Svi ljudi koji žele da pomognu izradu novih murala, to mogu učiniti uplatom na dinarski račun udruženja “Lančana reakcija” 205-244850-22.

Takođe, građani koji su u mogućnosti, mogu uplatiti i sredstva na račun Nastasje Nedimović: 115-0381600674042-32 (Telenor banka).

Nastasja Nedimović, nekadašnja vaterpolo reprezentativka potom i sudija, obolela je od raka koštane srži. Transplantacija koštane srži je obavljena ali su joj potrebna sredstva za borbu sa ovim oboljenjem koje je i dalje prisutno.

Izvor: Novisad.com
Foto: Chain Reaction/Lančana reakcija