Početna Crna hronika Ponovljeno suđenje za razbojništvo u Veterniku 2015. godine

Ponovljeno suđenje za razbojništvo u Veterniku 2015. godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo i završeno ponovljeno suđenje Vladimiru Dukiću (27) okrivljenom da je zajedno sa svojim četvoricom poznanika počinio krivično delo razbojništvo februara 2015. godine u Veterniku.

Prema navodima optužnice koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Slobodan Josimović njih petorica su napali Vladana Spasojevića nanevši mu pri tom tešku telesnu povredu i oteli mu jaknu i torbicu u kojoj su se nalazili telefon i novčanik ukupne vrednosti 24.000 dinara. Jedan od petorice mladića prišao je oštećenom i udario mu šamar, a kada je ovaj počeo da beži podmetnuo mu je nogu i dok je ležao na zemlji, okrivljeni Dukić mu je prišao i metalnom šipkom udario ga posred lica nanevši mu pri tom tešku telesnu povredu u vidu preloma nosa.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su okrivljeni i oštećeni.

Okrivljeni koji se u istrazi branio ćutanjem izneo je svoju odbranu govoreći da on nije učestvovao u razbojništvu već da je samo jednom udario oštećenog.

“Oštećeni je prethodno nešto loše govorio o meni. To me je iznerviralo pa sam ga udario. Kada sam video da mu krv šiklja iz nosa povukao sam jednog od momaka sa kojim sam bio i otišao sa lica mesta. Za vreme dok sam bio sa njima nisam video da iko uzima išta od oštećenog”, naveo je okrivljeni u svojoj odbrani.

Oštećeni mladić je više puta menjao iskaz govoreći da ga je okrivljeni samo jednom udario, a da se ne seća ko ga je i koliko tukao.

“U tom periodu sam bio na lečenju od narkomanije pio sam jake lekove i kombinovao ih sa narkoticima i nisam bio sav svoj. Sada sedam godina nakon događaja imao sam prilike da razmislim o svemu i sada vam govorim istinu”, rekao je oštećeni.

Tužilac je ostao pri ranije iznetim završnim rečima, dok je branilac okrivljenog advokat Dragan Čolić naveo da smatra da njegov branjenik nije kriv za krivično delo razbojništva i tražio ili oslobađajuću presudu ili prekvalifikaciju krivičnog dela za nanošenje teških telesnih povreda kao što je njegov branjenik i priznao. Takođe, tražio je ukidanje pritvora za svog branjenika što je predsednica veća sudija Ivana Josifović odbila.

Podsetimo, okrivljeni je u prethodnom postupku kada mu se sudilo u odsustvu osuđen na tri godine zatvora, a Apelacioni sud je dozvolio ponavljanje postupka.

Izricanje presude zakazano je za 19. april tekuće godine.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay