Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje: Ginis čeka sporazum o priznanju krivice?

Ponovo odloženo suđenje: Ginis čeka sporazum o priznanju krivice?

Ročište u ponovljenom suđenju Novosađaninu Borisu Radovanoviću (48), zvanom Ginis, koji je u odsustvu osuđen na dve decenije zatvora zbog tridestak pljački, a uhapšen krajem 2016. godine u Solunu, ponovo je odloženo u Višem sudu.

Kako piše “Dnevnik”, u fazi ponovljenog suđenja je najavljeno sklapanje sporazuma o priznanju krivice.

Radovanović je krajem januara ove godine, posle više propuštenih ročišta, najavio da će izneti odbranu. Sa predlogom za nagodbu složilo se Više javno tužilaštvo, odbrana i okrivljeni. Rok za ovaj deo postupka je 30 dana, ali je zastupnica optužnog akta Aleksandra Lučić – Pfajfer najavila da će se ona o svemu izjasniti mnogo ranije, odnosno sledeće sedmice, tako da je za očekivati da će sporazum doći mnogo ranije “na kontrolu” pred sudiju Radeta Kalajdžiju.

Ako se on ne složi s nagodbom, pozvaće se na ročište četvoro svedoka, koji su došli da daju izjavu, ali su pušteni bez svedočenja zbog novonastale situacije. Okrivljeni je na više ročišta prošle godine izjavljivao da se ne oseća dobro, pa su pretresi odlagani.

Boris Radovanović je u odsustvu osuđen na dve decenije zatvora zbog 30 pljački. Krivični postupak je pravosnažno okončan u avgustu 2014. godine, a osim zatvorske kazne, tada mu je izrečena i mera obaveznog lečenja od narkomanije.

On je, posle višegodišnjeg bekstva, uhapšen 22. decembra 2016. u Solunu, a nakon molbe Ministarstva pravde upućene grčkim vlastima, isporučen je našoj zemlji polovinom pretprošle godine.

Okrivljeni, kome se 2009. godine sudilo zbog pljački, pobegao je zatvorskim čuvarima početkom avgusta te godine, kada je došao na zakazan pregled kod zubara u privatnoj ordinaciji.

Naredno ročiše biće naknadno zakazano.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay