Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje Tomislavu Bokanu

Ponovo odloženo suđenje Tomislavu Bokanu

bokan_tomislav

Suđenje lideru pokreta “Dinara Drina Dunav” Tomislavu Bokanu i grupi saučesnika za kupovinu glasova na izborima 2012. godine ponovo je odloženo jer je prvooptuženi sudu dostavio dokaze da je imao neodložan put u Grčku i novo ročište je zakazano za 24. mart 2016.

Ovim je ponovo odloženo suđenje koje faktički ni posle godinu dana nije počelo, zbog stalnih odlaganja usled izostanka advokata ili optuženih. Sam Tomislav Bokan nije dao izjavu sudu do kraja. Iako je suđenje odloženo, na jučerašnji pretres policija je privela četvoro članova porodice Vučenov, jer se nisu odazvali pozivu na prethodna ročišta.
Podsetimo da su okrivljeni Slađana Rovčanin i Milovan Duvnjak podneli Tužilaštvu zahtev za sklapanje sporazuma o priznanju krivice i priznali da su podmitili pojedince da bi na izborima 6. maja 2012. godine glasali za Romsku demokratsku stranku, čiju listu je Bokan tada predvodio.
U optužnici se navodi da je u jednom kafeu Duvnjaku neidentifikovana osoba predala 30.000 dinara kako bi platio glasače. Slađani Rovčanin pripisuje se da je više puta telefonom pričala s Bokanom i od njega preuzela i obrazac, odnosno tabelu s oznakom “Romska demokratska stranka – Tomislav Bokan”, koju je pod rednim brojem s generalijama (ime, prezime, JMBG…) prethodno popunio Tomislav Bokan, a potom po tom modelu unosila podatke i za građane koji su posmatrani kao “sigurni glasači”.
U optužnici stoji i da je Slađana Rovčanin po dolasku na glasačko mesto na Rumenačkom putu (Gradsko groblje) na dan održavanja izbora, nakon pribavljanja ličnih podataka od četvoro okrivljenih iz familije Vučenov, Antigone (31), Svetlane (53), Biljane (23) i Vladimira (35), s Duvnjakom njima dala novac, od 1.000 do 2.000 dinara, kao naknadu za glasanje.
Bokan se tereti da je na taj način počinio krivično delo podstrekivanja davanja i primanja mita u vezi s glasanjem.

Autor: o21.rs, Dnevnik