Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića na Detelinari

Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića na Detelinari

Glavni pretres u novosadskom Višem sudu povodom otmice Gorana Cvijetića (43) juče je po četvrti put odložen zbog, kako je navedeno, zdravstvenih problema jednog od petorice okrivljenih, Dalibora Bogdanovića Boće (44).

Prethodni pretres odložen je jer je isti okrivljeni tada ranjen u eksploziji automobila, a ranije i zbog sukoba interesa.

Naime, tada se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, sada suspendovanog beogradskog policajca Vladice Rakića (37) radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kada se rasvetljavao pomenuti događaj. Posle toga, sud je angažovao branioca po službenoj dužnosti, koji je potom razrešen jer je optuženi angažovao po punomoći novog advokata.

Optužnica je podignuta zbog sumnje da su petorica okrivljenih pretprošle godine na parkingu na Detelinari, uglu Kornelija Stankovića i Janka Čmelika, uz upotrebu sile i pretnju ubistvom odveli Cvijetića. Svi okrivljeni u izjavama su naveli da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela i bila umešana u ubistvo Teodore Kaćanski i pokušaj ubistva Nika Uskokovića, koji je rođak okrivljenog Gorana Kovačevića Goranca.

Osim Bogdanovića i Rakića, na optuženičkoj klupi našli su se i Novosađani Nenad Stevanović (40), nevenčani suprug Teodore Kaćanski ubijene novembra 2016. iz vatrenog oružja i Božidar Bosnić (52). Oni se brane sa slobode.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay