Početna Crna hronika Prelević: Policija morala za sat vremena da identifikuje Kontića i da ga...

Prelević: Policija morala za sat vremena da identifikuje Kontića i da ga privede

0

Advokat Božo Prelević izjavio je da, ukoliko je bilo sabotiranja istrage prebijanja 28-ogodišnjeg muškarca u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, uticaj je došao iz sfere politike, ali je ocenio da direktor policije Vladimir Rebić sebi ne bi dozvolio tako nešto.

Prelević je za list Danas kazao da treba ispitati povezanost vlasnika kladionice MaxBet, ispred koje se zločin dogodio i ljudi sa političke scene.

“Ukoliko je bilo sabotiranja istrage, direktor Rebić nije imao ništa sa tim. Poznajem čoveka i znam da sebi ne bi dozvolio tako nešto. Uticaj je došao iz sfere politike”, rekao je Prelević.

Prema njegovim rečima, policija je morala u roku od sat vremena da identifikuje počinioca Ivana Kontića i da ga privede, navodeći da su svi elementi krivičnog dela vidljivi na snimku.

On je dodao da “policija zna” da su granični prelazi udaljeni par sati od Novog Sada i da je trebalo pregledati snimke sa naplatnih rampi.

Prelević je naveo je zločin počinjen 24. avgusta, dok je istraga pokrenuta dan nakon objavljivanja snimka na društvene mreže, 12. septembra, dodajući da hapšenje Ivana Kontića, koji je oštećenog M.M. najpre pretukao, a potom mu i polomio obe ruke, nije bilo prioritet sve dok se snimak tog zločina nije pojavio na društvenim mrežama.

On je kazao da je navodima da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo postupak tek 12. septembra, “bačeno novo svetlo na obrazloženje Rebića”, koji je tvrdio da su policija i tužilaštvo od 24. avgusta radili na tom slučaju.

“Rebićevi izgovori da oštećeni u početku nije želeo da sarađuje sa policijom, pošto je tek 2. septembra otkrio ime počinioca, kao i da nisu odmah mogli da preuzmu snimke sigurnosnih kamera, nisu preterano ubedljivi”, ocenio je advokat.

Prelević je upitao, ukoliko je “tako komplikovano pogledati snimke sa kamera”, kako je policija dan nakon pomenutog zločina uspela da uhapsi napadača koji je sa automatskim oružjem upao u kafić na Vračaru.

Izvor: Danas
Foto: Printscreen