Početna Crna hronika Preminuo tinejdžer koji se slučajno pred drugovima upucao u glavu

Preminuo tinejdžer koji se slučajno pred drugovima upucao u glavu

0

Novosađanin Ognjen T. (17) koji se pre nedelju dana slučajno upucao u glavu preminuo je juče oko podneva u Dečjoj bolnici.

Ovu informaciju za “Blic” su potvrdili i nadležni u toj zdravstvenoj instituciji čiji lekari i posle nedelju dana intenzivne borbe za život nesrećnog mladića nisu uspeli da ga spasu zbog izuzetno teških povreda.

Naime Ognjena je metak kalibra 9 mm pogodio u predelu između obraza i slepoočnice, a prelimirani rezultati istrage pokazali su da u ovom incidentu nema elemenata krivičnog dela, odnosno da povrede nesrećnom mladiću nije zadalo drugo lice.

– Istragom je utvrđeno da se mladić igrao pištoljem marke Zastava CZ – 88 te da je verovatno usled nestručnog rukovanja pištolj opalio, a hitac ga je pogodio u glavu. To su potvrdili i svedoci, a Ognjena T. su policajci i lekari službe Hitne pomoći zatekli u besvesnom stanju sa pištoljem u ruci. Budući da mu je pištolj bio grčevito stisnut u šaci, došli smo do zaključka da je došlo do samoranjavanja – priča za “Blic” izvor iz policije.

Dodaje i da sudeći prema izjavama svedoka mladić nije imao nameru sebi da oduzme život te da je zaključeno da je definitivno reč o nesrećnom slučaju.

Istragom još nije utvrđeno kako je Ognjen T. došao u posed pištolja za koji se sumnja da je pripadao nekom od njegovih prijatelja.

Podsetimo, ovaj incident dogodio se prošlog vikenda, u noći između petka i subote oko jedan sat nakon ponoći u prolazu iza zgrade broj 1 u ulici Kaće Dejanović u novosadskom Novom Naselju.

Prema rečima stanara zgrade, u tom kvartu se stalno skupljaju “neki sumnjivi likovi”.

– Mahom su to maloletnici koji tokom raspusta gluvare po ulicama. Često sede tu u dvorištu zgrade, deru se do kasno u noć, piju, a možda se i drogiraju. I, niko im ništa ne sme i neće da im se zamera. Znate i sami kakva je današnja omladina. Eto sada vidimo nakon ove nesreće da među njima ima i onih koji nose oružje tako da je bolje što se niko od nas nije mešao i svađao se sa njima – priča jedan od stanara koji je želeo da ostane anoniman.

Ipak priznaje da niko od stanara sa njima nije do sada imao problema, te da sem pravljenja buke koja im je smetala, niko ih verbalno niti fizički nije maltretirao.

Sestra preminulog mladića Teodora neposredno nakon nesreće izjavila je za “Blic” da o tome šta se desilo kobne večeri zna samo njen brat i da ne želi da poveruje u pojedine navode medija da se on kretao u “opasnom društvu” i smatra da on nije bio takav.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay