Početna Gradske teme Grejanje počinje najkasnije do 15. oktobra

Grejanje počinje najkasnije do 15. oktobra

0

JKP “Novosadska toplana” spremna je da od 1. oktobra krene sa grejanjem Novog Sada ukoliko se ispune uslovi za pokretanje kotlova, a ukoliko ne bude hladno, grejna sezona počinje 15. oktobra.

Za raniji početak rada potrebno je da u 21 sat tri dana zaredom bude manje od 12 stepeni. Iz “Toplane” su istovremeno apelovali da, kada grejanje počne, građani prvih nekoliko dana budu strpljivi dok se uspostavi redovan režim.

Najznačajniji projekat “Novosadske toplane” za 2018. godinu je kako saopštavaju u tom preduzeću realizacija projekta izgradnje novog kotla na Toplani “Is­tok”, snage 60 MW, a svi radovi na izgradnji novog kotla na Toplotnom izvoru “Istok” će biti završeni do početka grejene sezone.

– U skla­du sa strategijom razvoja Toplifikacionog sistema Grada, izgradnja novog kotla poboljšaće energetsku efikasnost, raspoloživost i pouzdanost rada Toplane “Istok”, dok će grejanje u istočnom delu grada, odnosno na Podbari, Rotkvariji i u delu Starog grada biti još kvalitetnije, pogotovo pri veoma niskim temperatu­rama, kada će ova toplana biti u mogućnosti da pokriva opterećenje svog projektovanog konzuma – saopštili su JKP “Novosadskoj toplani”.

Nakon stupanja na snagu novih cena, isporuka toplotne energije za grejanje biće jeftinija za 4,79 odsto, dok će cena isporuke toplotne energije za pripremu tople potrošne vode biti snižena za 6,97 odsto. To konkretno znači da će, umesto dosadašnjih 88,86 din/m2 cena grejanja iznositi 84,60 din/m2, dok će metar kubni tople potrošne vode umesto dosadašnjih 225,99 dinara, koštati 210,24 dinara (cene su iskazane bez PDV-a).

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay