Početna Crna hronika Presuda Grujiću biće izrečena u četvrtak

Presuda Grujiću biće izrečena u četvrtak

hammer-802302_640

U novosadskom Višem sudu održan je glavni pretres protiv osumnjičenog Nikole Grujića optuženom za pokušaj ubistva u gradskom autobusu prošle godine u Novom Sadu. Pred sudskim većem kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić iznete su završne reči. Zamenik Višeg javnog tužioca je rekao da je u dokaznom postupku utvrđeno da je okrivljeni izvršio delo koje mu se stavlja na teret sa namerom da oštećene Tonković Milana i Ivanović Sava liši života. Tužilaštvo je takođe predložilo da se okrivljeni proglasi krivim za ubistvo u pokušaju sa umišljajem i da se kazni po zakonu, kao i da se pritvor produži do pravnosnažnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne. Advokati oštećenih su izjavili da se u celosti pridružuju završnoj reči tužilastva i da se pridružuju krivičnom gonjenju okrivljenog.

Advokat okrivljenog Sandra Jovičić u svojoj završnoj reči je navela da odbrana u celosti osporava optužnicu i da je njen branjenik postupao u nužnoj odbrani, jer su ga kako je na jednom od prethodnih pretresa izjavio svedok Boris Gužvica oštećeni napali. Nakon iznošenja završne reči odbrana je predložila da se optuženi oslobodi ili da se ukoliko sud odluči da ga proglasi krivim uzmu u obzir olakšavajuće okolnosti njegova mladost budući da je okrivljeni mlađe punoletno lice kao i to što nije ranije osuđivan.
Okrivljeni je izjavio da se u potpunosti pridružuje završnoj reči svoje odbrane i da duboko žali i oštećene i svoju porodicu kao i to što je do sukoba uopšte došlo.
Nakon završnih reči saopšteno je da će presuda biti izrečena u četvrtak 14. jula.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Ilustracija