Početna Crna hronika Presuda za saobraćajku u Čurugu pre pet godina

Presuda za saobraćajku u Čurugu pre pet godina

0

Viši sud u Novom Sadu prihvatio je sporazum o priznanju krivičnog dela koji je sklopljen danas neposredno pre izricanja presude zaključen između zamenika VJT и okrivljenog Mirka Trninića sa njegovim braniocima и osudio ga na godinu и devet mesec zatvora, u šta će mu biti uračunato mesec dana koje je proveo u pritvoru.

Presudom je potvrđena krivica da je osumnjičenu, 8. jula 2015. godine oko 23 časa, u stanju teške alkoholisanosti sa oko 1,5 promila alkohola upravljao vozilom marke “lendrover” krećući se od vikend naselja na Tisi ka Vojvođanskoj ulici u Čurugu, neprilagođenom brzinom od najmanje 81 kilometar
na čas, usled čega je izgubio kontrolu nad vozilom, što je kao posledicu imalo prevrtanje nekoliko vozila i sudar sa parkiranim
kombijem pri čemu je život izgubila dvadesetjednogodišnja Mina Milanović koja je ispala iz vozila, preletela ogradu obližnje kuće i udarila u banderu, dok su ostali putnici koji su bili u vozilu zadobili lakše telesne povrede.

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od godinu i po dana, od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne ne računa u trajanje ove mere.

Okrivljeni se, takođe, obavezuje da isplati troškove postupka u iznosu od 614.000 dinara na račun Višeg suda u Novom Sadu i troškove punomoćnika oštećenih u iznosu od 180.000 dinara kao i 255.000 dinara porodici pokojne devojke za pretrpljenu duševnu bol.

Proces koji je trajao pet godina konačno je završen danas u Višem sudu u Novom Sadu sklapanjem sporazuma o priznanju krivice između zamenika Višeg javnog tužioca i okrivljenog Mirka Trninića i njegovih branilaca.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay