Početna Crna hronika Presuda za udes kod “Merkatora” – Despotu Vraniću 8 godina zatvora

Presuda za udes kod “Merkatora” – Despotu Vraniću 8 godina zatvora

0

iii

Predsednik sudskog veća Višeg suda u Novom Sadu Vidoje Mitrić, izrekao je presudu Despotu Vranuiću, optuženom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i ugrožavanja javnog saobraćaja. Vranić jwe osuđen na osam godina zatvora zbog saobraćajne nesreće od 8. jula prošle godine koja se dogodila kod novosadskog”Merkatora” i u kojoj je troje 20-godišnjaka izgubilo život. Izrečena mu je i mera zabrane upravljanje motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri godine od dana pravosnažnosti presude. Kao olakšavajuća okolnost prilikom donošenja presude je njegova neosudjivanost i njegova mladost, a otežavajuća to što nije pokazao kajanje
– Mislim da i danas nije pokazao kajanje i u završnoj reči je rekao, nemam šta da kažem, samo je rekao da je prethodnih meseci razmišljao o onome što se dogodilo – rekao je sudija Mitrić.
Vozeći audi a8, kako je rekao sudija Mitrić, Vranić je ugrozio javni saobracaj vozeći sa 1,476 promila alkohola u krvi, i sam se doveo u to stanje konzumiranjem alkohola, i usled toga nije bio bezbedan da učestvuje u saobraćaju. Pored toga, opala mu je pažnja i koncentracija, bilo mu je suženo vidno polje. Krećući se Bulevarom oslobođenja, vozio je brzinom od najmanje 177 kilometa na sat, i izgubio je svaku mogućnost da smanji brzinu. Udario je u golf za čijim je volaniom bio Aleksandar Marić, koji se najpre zaustavio na crveno, a zatim je dok je još bilo crveno na senmaforu krenuo brzinom od 19 kilometara na sat. Na licu mesta poginuli su Marić i dve saputnice, Milica Ležimirac i Vladica Matović.
Majka Aleksandra Marića Gordana Novkov rekla je da se neće žaliti na presudu. Vranićeva porodica nije želela da komentariše presudu, kratko rekavši da su mediji Ddespota osudili odmah posle nesreće.

Autor i foto: Nshronika.rs