Početna Gradske teme “Živi informator” za buduće studente

“Živi informator” za buduće studente

0

zivi-informator-jpg_660x330

U Infopolisu – Omladinskom info centru u Novom Sadu, u sredu 1. aprila, u periodu od 14 do 17 časova, održaće se “Živi informator” – nesvakidašnji događaj namenjen srednjoškolcima i drugim mladim ljudima koji razvišljaju o upisu na studije.
Cilj organizovanja “Živog informatora” je da budući studenti i studentkinje dobiju kvalitetne i objektivne informacije o studujama u Novom Sadu.
Kroz razgovor sa onima koji već studiraju, a po modelu Žive biblioteke, zainteresovani će imati mogućnost da postave pitanja kakva žele o svim nedoumicama i temama kojih u klasičnim štampanim i elektronskim informatorima nema.

Na taj način, budući studenti moći će da se pripreme za ono što sledi, kako bi jednostavije i uspešnije savladali prepreke koje ih očekuju u narednih nekoliko godina studija, ali i da se ohrabne na važan životni korak – upis na fakultet.

Tokom samog događaji, mladi će imati priliku da odaberu o kom fakultetskom smeru bi želeli da saznaju više, nakon čega će biti spojeni sa studentom tog smera, koji će se potruditi da reši njihove nedoumice u vezi sa prijemnim, predmetima, ispitima i eventualnom perspektivom nakon završenih studija.

Najviše volontera – predstavnika studijskih smerova, biće sa Prirodno-matematičkog i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, ali će posetioci moći da se informišu i o drugim studijskim smerovima, poput npr. pejzažne arhitekture (Poljoprivredni fakultet).

Za sve dodatne informacije, dostupan je mejl zivi.informator@gmail.com .

Infopolis – Omladinski info centar nalazi se u suterenu poslovnog centra Apolo, Trg Slobode 3.

“Živi informator” organizuju mladi učesnici programa “Lokomotiva – lokalna omladinska inicijativa”, koji je prošle godine bio podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada. Program realizuju udruženja HMM…, BalkanIDEA Novi Sad i EDIT centar – projekat INFOPOLIS.

Autor i foto: RTV