Početna Crna hronika Presudio sebi u zatvoru: Trostruki ubica sa telepa izvršio samoubistvo!

Presudio sebi u zatvoru: Trostruki ubica sa telepa izvršio samoubistvo!

0

Novosađanin, Goran Janković (37), optužen za trostruko ubistvo prošle godine u Novom Sadu, danas u popodnevnim časovima izvršio je samoubistvo vešanjem u novosadskom Okružnom zatvoru, prenose Novosti.

Janković se sumnjiči da je 24. maja 2019. godine u novosadskom naselju Telep, u ulici Petefi Šandora 156 b, usmrtio svoju suprugu Mirjanu Janković (32), njenog oca Branislava (5) i majku Nadu Pajić (57) u njihovoj porodičnoj kući.

Zločinu su prisustvovali i Goranovi i Mirjanini maloletni sinovi stariji, desetogodišnji dečak, uspeo je nekako da se dokopa telefona i pozove ujaka u pomoć, ali bilo je prekasno.

Na pripremnom ročištu, 3. februara, ove godine u novosadskom Višem sudu optuženi je prihvatio optužnicu kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo, a suđenje je bilo zakazano za 25. mart ove godine.

Podsećamo, Janković se u pritvoru nalazio od 27. maja 2019. godine kada je uhapšen na jednom usidrenom brodu na Ribarskom ostrvu gde se tri dana skrivao od policije, a navodno je planirao i bekstvo preko granice, te je za njim bila raspisana poternica.

Gnusni zločin dogodio se 24. maja, a na saslušanju je Goran priznao da je tog dana rano ujutru, nakon što je noć proveo u jednoj kafani u naselju Adice gde su on i Mirjana živeli sa decom, u želji da se osveti supruzi zbog toga što ga je 11. maja prijavila za nasilje u porodici i sa maloletnim sinovima se sklonila u roditeljsku kuću, uprkos zabrani prilaska i komuniciranja, došao do njihove porodične kuće, gde je, kako je priznao tasta Branislava i taštu Nadu pajić ubio čekićem, a suprugu prethodno tukao i davio i da je na njoj iskalio sav bes.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay