Početna Gradske teme Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode

Direktor Spensa podneo ostavku zbog zagađene vode

0

Direktor Spensa Milan Jarić podneo je danas ostavku zbog havarije i zagađene vode na bazenima.

Povodom situacije na bazenima na Spensu i Slanoj bari, na vanrednoj konferenciji član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin naveo je da je Jarić podneo ostavku.

On je istakao da je Grad identifikovao problem i da su, po najhitnijem postupku, preduzete neophodne mere kako bi zatvoreni bazeni u navedenim sportskim centrima ponovo bili funkcionalni.

“Zdravlje Novosađana nam je na prvom mestu. Učinili smo sve kako bi bazen kako na Spensu, tako i na Slanoj bari ponovo bili u ispravnom stanju i kako ničije zdravlje ne bi bilo dovedeno u opasnost. Zbog toga smo kontaktirali odgovarajuće nadležne institucije i stručnjake koji se već bave rešavanjem ovog problema i za sada možemo da kažemo da je mali bazen na Spensu funkcionalan, a da će uskoro raditi i ostala dva”, rekao je Cvjetićanin.

On je dodao da je Grad, vodeći računa o prioritetima, omogućio odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, kao i da se očekuje da zaposleni u čijoj je nadležnosti briga o zatvorenim bazenima snose posledice neodgovornog ponašanja.

Prema rečima generalnog direktora vaterpolo kluba “Vojvodina” Marka Ćuka plivači i vaterpolisti koji treniraju na bazenima na Spensu i Slanoj bari dobili su obećanje od Grada da će se preuzeti sve mere kako bi se novonastali problemi otklonili u što kraćem roku.

Prethodno je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić već danas podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode, o čemu više možete pročitati OVDE.

Podsetimo, 021 je otkrio da je Spens sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi.

Izvor: 021
Foto: Pixabay