Početna Kultura Zimski sajam antikviteta sutra u Domu vojske

Zimski sajam antikviteta sutra u Domu vojske

0

Zimski sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta održaće se u četvrtak, 27. februara od 10 do 18 časova u Domu vojske Srbije u Novom Sadu.

Manifestacija se tradicionalno organizuje 200. (jubilarni) put. Pored promotivnog i edukativnog karaktera, ima i prodajni karakter za veći deo izloženih predmeta, kojih će, prema prijavama od preko pedeset izlagača, biti više od 15.000 primeraka.

Sajam ima i kulturološki karakter i uvršten je i u turističku ponudu grada Novog Sada, regiona, kao i cele Republike Srbije, a okarakterisan je kao kulturni događaj od značaja za grad Novi Sad.

Izloženi i ponuđeni predmeti, prema periodu nastanka obuhvataju daleku praistoriju, antički period, srednjovekovne civilizacije – kulture, predmete i relikvije svih religija – konfesija, veliki broj umetničkih dela, kako likovne tako i vajarske, zatim dosta ikona, porcelana, stilskog nameštaja, duboreza, nakita, satova, potom dosta tehničkih predmeta, kao i etno predmeta – primeraka.

Generalni pokrovitelj manifestacija je Skupština grada, a humanitarnog dela duhovni pokrovitelj je dr Irinej Bulović, episkop bački.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay