Početna Crna hronika Pretučene dve učenice, uvodi se strože obezbeđenje u škole

Pretučene dve učenice, uvodi se strože obezbeđenje u škole

nasilje_u_skoli_velika

Pre desetak dana u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” na Limanu III dve učenice napadnute su i pretučene u toaletu od strane vršnjakinja iz druge škole, saznaje 021. Prema rečima direktora ove škole Žarka Mušickog devojčice su u školu ušle za vreme odmora, zatim su pronašle učenice ove škole sa kojima su od ranije imale problema, a zatim se između njih desio i fizički obračun.

Kamere su zabeležile ceo slučaj i odmah smo sve to pregledali. Policija je odmah došla u školu i sada je ceo slučaj u njihovim rukama. Mogu samo da vam kažem da je identitet tih devojčica odmah razotkriven“, rekao je on.
Kako 021 nezvanično saznaje od izvora iz policije, sukob među ovim učenicama datira još od letos i počeo je na društvenim mrežama. “Te dve devojčice su pred kraj velikog odmora zajedno sa još 600 drugih učenika ušle u prostorije te škole, tako da ih je bilo teško primetiti. U toaletu su pronašle svoje suparnice, koje inače idu u osmi razred, i tada se desio incident. Ali srećom, niko tada nije ozbiljno povređen, te su osmakinje iz škole ‘Žarko Zrenjanin’ nastavile sa nastavom dok se nije završila, a druge dve devojčice su otišle iz škole, ali su kasnije ubrzo identifikovane“, rekao je naš izvor. Dodajmo još da prema nezvaničnim saznanjima, skoro sve napadačice policiji su poznate od ranije, ali nijedna nije procesuirana jer su maloletne.

Nakon ovog incidenta Gradska uprava za obrazovanje odlučila je da uvede dodatne mere za bezbednost đaka, te će pored ID kartica, čija je primena u pojedinim novosadskim školama već počela, uvesti i fizičku barijeru ulaska u školska dvorišta, te će u školska dvorišta moći da uđu samo učenici matične škole.

Autor: 021.rs