Početna Gradske teme Bolji uslovi stanovanja interno raseljenih lica

Bolji uslovi stanovanja interno raseljenih lica

interno raseljeni5

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je u ime gradonačelnika Miloša Vučevića potpisao ugovore sa licima izabranim na osnovu Javnog poziva za dodelu pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu, nabavkom građevinskog materijala za započetu izgradnju nepokretnosti.

Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem je pokazao i dokazao da vodi izuzetno ozbiljnu i odgovornu socijalnu politiku. Gradonačelnik je u avgustu ove godine gradonačelnik Miloš Vučević je dodelio 17 ugovora, za koje je iz budžeta Grada izdvojeno 5.500.000 dinara, za bespovratnu jednokratnu pomoć u vidu građevinskog materijala interno raseljenim licima i izbeglicama na teritoriji Novog Sada radi poboljšanja uslova stanovanja. Nakon nemilih događaja koji su potresli bivšu državu, veliki broj stanovnika iz ratom zahvaćenih krajeva naselio je naš grad, koji ih je dočekao širokog srca i raširenih ruku. Naš Novi Sad je grad svih Novosađana i svih onih koje je splet nesrećnih okolnosti doveo u njega. Svi su oni sada Novosađani, kao i svi koji su rođenjem stekli taj status – rekao je Aleksadar Petrović i zahvalio na podršci i saradnji Komesarijatu za izbeglice Republike Srbije.

Komisija za izbor korisnika pomoći je nakon sagledavanja pristiglih prijava utvrdila da sedam podnosilaca ispunjava propisane uslove, te je doneta Odluka da se svakom podnosiocu dodeli pomoć u građevinskom materijalu u vrednosti od 550.000 dinara.

Autor: NsHronika.rs