Početna Crna hronika Prodavali sanduke iz “Lisja”, oštetili firmu za više od 1,7 miliona dinara

Prodavali sanduke iz “Lisja”, oštetili firmu za više od 1,7 miliona dinara

0

Policija je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su malverzacijama sa pogrebnom opremom oštetili “Lisje” za više od 1,7 miliona dinara.

Uhapšeni su P.I. (48), odgovorno lice DOO “Večno konačište” iz Kaća, G.Z. (47), odgovorno lice u tom privrednom društvu i zaposlen u novosadskom JKP “Lisje”, kao i D.I. (42) i J.L. (47), zaposleni u “Lisju”.

Sumnja se da su D.I. i J.L, od 1. januara do 14. oktobra ove godine, iz magacina “Lisja” neovlašćeno iznosili drvene sanduke i prodavali ih osumnjičenima P.I. i G.Z. Na taj način su oštetili “Lisje” za 1.757.830 dinara.

P.I. i G.Z su potom, kako se sumnja, sanduke preprodavali za gotov novac koji su zadržavali za sebe.

Preduzeću “Večno konačište” je, inače, već više od 1.800 dana blokiran račun na iznos od 973.000 dinara.

P.I. i G.Z. su suvlasnici u toj firmi, prvi se vodi kao direktor, a drugi kao zastupnik preduzeća. Pre toga su rukovodili preduzećem “Miran san“, koje je obrisano iz registra APR-a, a koje se nalazilo na istoj adresi kao i “Večno konačište”.

P.I. i G.Z. određeno je zadržavanje do 48 časova zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju, a D.I. i J.L. zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu, saopštio je MUP.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay