Početna Crna hronika Produžen pritvor Ivanu Kontiću osumnjičenom za pokušaj ubistva u Novom Sadu

Produžen pritvor Ivanu Kontiću osumnjičenom za pokušaj ubistva u Novom Sadu

Viši sud u Novom Sadu produžio je pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za pokušaj ubistva 28-ogodišnjeg M. M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Pritvor po ovoj odluci suda može da mu traje do 5. februara, precizirala je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu protiv Kontića vodi istragu zbog pokušaja ubistva, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Kontić je tvrdio da nije bežao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije M. M, kojeg je tom prilikom prebio i onesvešćenom polomio obe ruke, jer mu je, kako je tvrdio, on prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao 28-ogodišnjem muškarcu tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan deo, nakon čega je i pokrenut postupak protiv Kontića.

Za Kontićem je potraga bila raspisana nakon što je početkom septembra u javnost dospeo snimak načinjen 24. avgusta, na kojem se vidi kako, ispred MaxBeta u Jevrejskoj, prebija i teško povređuje M.M. Mada su policija i tužilaštvo znali za incident nekoliko dana, iz do sada neobjašnjenih razloga koji su doveli do nepostojanja koordinacije u radu ovih službi, Kontić se slobodno kretao i otišao u Crnu Goru. Čak je 8. septembra bio u novosadskom tužilaštvu zbog oportuniteta za drugo krivično delo.

Izvor: Tanjug, 021
Priredila: M. Ćirić
Foto: MUP