Početna Crna hronika Produžen pritvor osumnjičenima za tuču kod Spensa

Produžen pritvor osumnjičenima za tuču kod Spensa

0

Okrivljenim Novosađanima O. S. (25) i D. P. (24), koji se terete za tuču kod Spensa 4. decembra prošle godine, produžen je pritvor do 30 dana.

Njih dvojica biće iza rešetaka do 5. maja zbog bojazni da bi mogli da ponove krivično delo, piše Dnevnik.

Optužnica protiv O. S. i D. P. je potvrđena i to pravnosnažnim rešenjem krivičnog vanpretresnog veća Osnovnog suda u Novom Sadu, navodi portparolka suda Svjetlana Radovanović za novosadski list.

Zbog sumnje da su prošle godine učinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, uhapšena su tri mladića. Prema podacima policije, sumnja da se su O. S. i N. R. ispred jednog ugostiteljskog objekta tukli rukama i nogama 26-godišnjeg Novosađanina, a da su O. S. i D. P. u Kliničkom centru Vojvodine tukli još jednog 26-godišnjaka i da su fizički napali policijske službenike.

Pred osnovnim sudom u Novom Sadu protiv trećeg osumnjičenog N. R. (22), prema saznanjima Dnevnika, nije podignuta optužnica.

U tuči koja je izbila kod jednog ugostiteljskog objekta na Spensu teško je povređen gost lokala S. M. (27), koji je primljen u Urgentni centar zbog ubodne rane s leve strane grudnog koša. On je, nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, drugog postoperativnog dana prebačen na lečenje na grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici.

Više javno tužilaštvo je opisane radnje kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom. Da li je utvrđeno ko su počinioci i ko će se teretiti za ovo krivično delo sada nije poznato.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay