Početna Crna hronika Profesorka Srednje mašinske škole osuđena zbog govora mržnje protiv LGBT populacije

Profesorka Srednje mašinske škole osuđena zbog govora mržnje protiv LGBT populacije

sud

Apelacioni sud pravosnažno je osudio profesorku engleskog jezika iz novosadske Srednje mašinske škole Jelenu Popović Ivanović na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, sa rokom provere od godinu dana, zbog komentara na Fejsbuk profilu punih netrpeljivosti prema LGBT populaciji, objavljeno je na sajtu tog suda.

Tom odlukom odbijena je žalba odbrane i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 30. maja 2016. kojom je Popović Ivanović osuđena zbog krivičnog dela rasne i druge diskriminacije.

Kazna zatvora je uslovna pa se neće izvršiti ukoliko ne ponovi krivično delo u roku od godinu dana.

U presudi se navodi da je Jelena Popović Ivanović osuđena jer je sredinom septembra 2011. godine zagovarala ideje koje “podstrekavaju mržnju, diskriminaciju protiv pripadnika homoseksualne populacije, a koje su zasnovane na njihovom seksualnom opredeljenju kao ličnom svojstvu”.

Ona je na svom Fajsbuk profilu postavila, između ostalog, poruku:

“Samo da se izvrištim, ne obraćajte pažnju: evo vam vaš projekat o nasilju, debili izopačeni, crknite sa sve tim parama koje ste pokrali za tako debilne projekte kojima zatupljujete narod. Sami dovodite do nasilja ovim izazivanjem stoko pederska. Nemoj da me je neko kritikovao za ovakav status samo zato što sam profa! Ima da se derem o čemu god poželim! ——- Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati, ućutkati na sve načine jer vrše propagandu bolesti. Kad vam neko opsuje kevu treba ga mlatnuti u njuššku da se nauči pameti. Kada vam neko ne da prava da budete normalni Srbi u Srbiji odvalite ga bre od batina!”, objavio je Apelacioni sud u Beogradu.

Autor: Tanjug