Početna Politika Pajtić dao izjavu tužilaštvu povodom pretnji smrću njemu i Jeleni Balašević

Pajtić dao izjavu tužilaštvu povodom pretnji smrću njemu i Jeleni Balašević

0

08pajtic1d

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić dao je izjavu Višem javnom tužilaštvu povodom pretnji smrću koje su upućene njemu i pokrajinskoj poslanici s liste te stranke Jeleni Balašević.

“Siguran sam da će tužilaštvo na profesionalan način uraditi svoj posao, međutim, upozoravam režim da govor mržnje koji emituje direktno dovodi do ovakvih incidenata, do pretnji, mogućnosti nasilja i do atmosfere hajke”, izjavio je Pajtić.

On je ocenio da Srbija, ako pretenduje da bude evropska zemlja, “mora jednom za svagda da raskrsti sa praksom u kojoj je politički protivnik ili neko ko iznosi kritiku smrtni neprijatelj koga treba uništiti, urušiti, izgaziti”.
“Ovakve pretnje, brutalne pretnje smrću kakve su se dogodili gospođici Balašević i meni govore u prilog tome da je takva atmosfera neprihvatljiva i da stvara tenzije u društvu koje mogu izazvati samo negativne posledice”, zaključio je Pajtić.

Demokratska stranka saopštila je u aprilu da su pokrajinskoj poslanici i ministarki kulture i informisanja Vlade u senci Jeleni Balašević, kao i lideru demokrata Bojanu Pajtiću upućene najgrublje pretnje i uvrede preko društvenih mreža. Ta stranka zatražila je tada da tužilaštvo odmah reaguje i obavesti javnost kada počinioci budu uhapšeni.

U DS je juče rečeno da je Tužilaštvo otvorilo istragu o tom slučaju.

Autor: Beta
Foto: ds.org.rs