Početna Crna hronika Pronađeni obezglavljeni psi na Popovici

Pronađeni obezglavljeni psi na Popovici

policija-psi-popovica_660x330

Na naselju Popovica kod Novog Sada u crnim kesama za smeće, juče su pronađena dva mrtva psa. Nesrećnim životinjama su odsečene glave i odrana koža. Policija je bila na uviđaju i protiv nepoznatih osoba nadležno tužilaštvo će podignuti krivične prijave.
Pre dve nedelje u tom naselju otrovano je oko 20 pasa i mačaka. U prihvatilištu “Zoohigijene” kažu da se ovakav slučaj tretira kao krivično delo ubistva.

Leševe dva psa, bez glave i odrane kože, pronašli su radnici “Zoohigijene” u jednoj provaliji u naselju Popovica.

Slučaj su prijavili meštani Popovice koji su osećali nesnosan smrad, za šta su u Zoohigijeni prvobitno mislili da se radi o smradu uginulih sitnih životinja. Međutim, u crnim kesama su, kako kaže šef prihvatilišta “Zoohigijena” Đorđe Plavšić, videli stravičan prizor.

“Psi obezglavljeni i potpuno bez kože i jedino se po šapicama moglo utvrditi da su u pitanju psi. Odmah smo obavestili Republičku veterinarsku inspekciju i MUP, izašli su u rekordnom roku. Mi ovakav slučaj, koliko postojimo godinu dana, nismo imali i ja se nadam i da ga nikad više nećemo ni imati”, kaže Plavšić.

On očekuje da će počinilac završiti u zatvoru i dodaje da su im stanovnici Popovice i protekle nedelje prijavljivali uginuće tri psa, koja su uklonili.

Šef prihvatilišta “Zoohigijene” naglašava da u Novom Sadu postoji prostor za smeštaj pasa i apeluje na građane da se uvek obrate ovom preduzeću koje će pse ukloniti i neće im se ništa loše dogoditi.

“Tako će se izbeći ovakvi monstruozni zločini”, zaključuje Plavšić.

Telefon preduzeća “Zoohigijena i veterina” je 021/6403-220, a veb adresa je www.zoohigijenans.com .

Autor i foto: RTV