Početna Crna hronika Sarma prošle nedelje pušten iz pritvora

Sarma prošle nedelje pušten iz pritvora

pranje kose2

Mićo Nikolić zvani Sarma koji je uhapšen sa suprugom Milanom, pušten je prošle nedelje iz pritvora, koji im je određen zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja. Bračni par Nikolić, kao i Dragoslav Drobnjaković i Miloš Bajić, koji su uhapšeni 7. novembra u Novom Sadu, pušteni su jer su prestali razlozi zbog kojih im je određen pritvor. Tužilaštvo se žalilo na ovu odluku.

Podsetimo, kako je prilikom hapšenja saopštio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, krivični postupak se vodi zbog sumnje da su svedoku na suđenju protiv Nikolića zbog trgovine drogom nudili 30.000 evra i mesečnih davanja od po 1.000 evra. Od njega su tražili da na suđenju izmeni iskaz.
Podsetimo još i da se protiv Miće Nikolića vodi postupak pred Specijalnim sudom zbog trgovine skankom, a u septembru prošle godine njegov bivši saradnik je, posle potpisivanja sporazuma o svedočenju s Tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala, detaljno opisao kako je radila novosadska narko-grupa. Nikolić i osmorica njegovih saradnika uhapšeni su 2012, a grupa je optužena za šverc 200 kilograma skanka.

Njegova grupa je, prema sumnjama tužilaštva, bila jedna od vodećih u Srbiji koja je dilovala narkotike. Klan se tereti da je skank nabavljao od jednog Albanca s Kosova i prodavao ga na području Novog Sada. On je, međutim, u maju 2013. pušten da se brani sa slobode pošto je platio jemstvo od 300.000 evra. Prethodno mu je privremeno oduzeto čak 60 stanova, lokala i garaža.

Nikolić je od ranije poznat policiji i pravosuđu. Krajem 2002. godine bio je uhapšen zbog trgovine drogom, kao i nošenja oružja bez dozvole. Iza rešetaka se ponovo našao aprila 2005. godine, posle pucnjave u kojoj je Vinko Predojević iz Doboja pokušao da ubije Novosađanina Radeta Ašćerića. Tri godine kasnije, Nikolić je teško ranjen ispred svog kafića “Blu lajn” u Novom Sadu.

Autor: 021.rs