Početna Politika Aleksandar Đurđev tužio JKP “Informatika” zbog otkaza

Aleksandar Đurđev tužio JKP “Informatika” zbog otkaza

0

aleksandar_djurdjev

Bivši izvršni direktor JKP “Informatika” Aleksandar Đurđev tužio je to preduzeće zbog otkaza koji je dobio u septembru. Đurđev je u tužbi naveo da je otpušten nezakonito i zatražio da se vrati na posao, te da dobije naknadnu štete i da mu bude uplaćen radni staž.

On je na direktorskoj poziciji bio od septembra 2012. godine. U tužbi se, navodi Blic, nije obazirao na skandale koji su drmali preduzeće, dok je on bio rukovodilac, već samo na to da nije trebalo da dobije otkaz. “JKP ‘Informatika’ ima rok od mesec dana da se izjasni povodom ove tužbe. Đurđev je otpušten zbog povrede radnih obaveza i nepoštovanja radne discipline“, kaže za Blic Mirjana Beronja iz “Informatike”. Đurđev je otpušten tek nakon što je dobio upozorenje pred otkaz koje nisu mogli da mu uruče osam dana jer nije dolazio na posao.

Podsetimo, Đurđev je u “Informatiku” došao kao generalni sekretar Treće Srbije, da bi nakon mnogobrojnih skandala bio izbačen iz te partije. Đurđev je u “Informatiku” primljen na određeno vreme, a njegov ugovor o radu istekao bi u septembru 2016. godine.
Sam Aleksandar Đurđev je kratko rekao da “nema komentar”, ali je nova organizacija koju vodi Srpska liga ranije saopštila “da je on otpušten zbog političkog progona”.

Autor: Blic