Početna Crna hronika Sarmi 13 godina zatvora zbog trgovine drogom

Sarmi 13 godina zatvora zbog trgovine drogom

presuda-sudijski-cekic

Specijalni sud u Beogradu osudio je na 13 godina zatvora Novosađanina Miću Nikolića zvanog “Sarma” zbog optužbi za trgovinu sintetičkom drogom. Njegovi saradnici su osuđeni na kazne zatvora od tri i po do 13 godina. Osim Nikolića na zatvor od 13 godina osuđen je Agron Hodžaj, Rajko Savić je kažnjen sa 11 i po godina zatvora, a Miloš Irvaz na 10 i po godina zatvora.

Ismal Krasnići osuđen je na sedam godina zatvora, a Miodrag Vranić na tri ipo godine zatvora. Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, ka i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Nikolić je u martu 2012. godine uhapšen sa još sedam saradnika u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vreme bavili krijumčarenjem skanka. Ta grupa je, kako se sumnja, drogu nabavljala na Kosovu i Metohiji.

Nikolić je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, ali je 8. novembra po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal ponovo uhapšen, sa još troje osumnjičenih, da su pokušali da sa više destina hiljada evra podmite svedoka u postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom – ovom u kojem je danas osuđen.

Taj postupak je pokrenut i protiv Nikolićeve supruge, Milene Nikolić, kao i Novosađana Dragoslava Drobnjaka i Miloša Bajića. Oni su osumnjičeni da su svedoku u postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom, nudili 30.000 evra i mesečna davanja od po 1.000 evra, a zauzavrat su od njega zahtevali da na suđenju izmeni ranije dati iskaz i da novim lažnim iskazom utiče na povoljan ishod postupka po Nikolića.

Inače, 2013. godine Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko – građevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela.

Autor: agencije