Početna Party Time Akrobacije barmena uživo u kadici na Spensu

Akrobacije barmena uživo u kadici na Spensu

barmeni

Međunarodno takmičenje barmena, jubilarno 10. po redu, održava se u utorak i sredu u Novom Sadu. Ove godine učestvuje 52 najbolja šankera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Belgije i Rusije.
Predsednik udruženja Barmens, Ranko Spasojević, kaže za 021.rs da kvalifikacije počinju u utorak u 12 časova u kadici na Spensu.

Svi posetioci će uživo moći da vide barmenske veštine i to u dve kategorije – miksologija i flairtending. U okviru prve kategorije barmeni prave koktele i kreiraju nove ukuse sa autentičnim receptom gde će za šest minuta praviti po tri identična koktela. Žiri će im ocenjivati ukus, aromu, ali i harizmatičnost i interakciju sa publikom – kaže Spasojević.

U drugoj kategoriji barmeni pokazuju sve svoje veštine u radu sa opremom, odnosno flašama, šejkerima i čašama.

Njih će stručni žiri ocenjivati po težini izvođenih pokreta, odnosno sa koliko elemenata rade istovremeno, ali i kakvu atmosferu prave među publikom. Svaki od barmena će imati svoju muziku uz nastup, koji traje šest minuta. Novosađani koji dođu na Spens zaista će moći da uživaju – ocenjuje Spasojević.

On dodaje da ukupno osam sudija odlučuje o tome ko će se plasirati u finale.
Naravno, nije sve u umeću, uvek je potrebno i malo sreće da se eventualno ne dogodi nekakv kiks – napominje prvi čovek novosadskih barmena i organizator ovog jedinstvenog takmičenja.
Kvalifikacije su, kao i finalni deo slobodni za gledanje, a u finale će se plasirati po šestorica iz svake kategorije. Finalno nadmetanje je u sredu u klubu “Kućerda” na stadionu Vojvodine.
Počinje u 20h, ulaz je slobodan, a svi posetioci moći će ujedno i da degustiraju napravljene takmičarske koktele.

Autor i foto: 021.rs