Početna Crna hronika Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva u staračkom domu u Futogu

Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva u staračkom domu u Futogu

0

U Višem sudu u Novom Sadu završeno je suđenje Bori Batočeliju (61), okrivljenom za pokušaj ubistva korisnice staračkog doma u Futogu.

Njemu je izrečena kazna zatvora u trajanju od sedam godina u koju će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru. Takođe, okrivljeni je obavezan da isplati oštećenoj 160.000 dinara na ime odštete za pretrpljeni strah i bol, a oslobođen je plaćanja troškova krivičnog postupka.

„Sudsko veće prilikom odmeravanja kazne nije našlo ni jednu olakšavajuću okolnost, dok je otežavajućih bilo više. Tokom postupka vi ste se držali kao da sebe ne smatrate odgovornim za delo koje vam se stavlja na teret, niste pokazali saosećanja prema žrtvi niti izrazili kajanje. Oštećenu je spasao sam Bog i medicinski tehničar, da on nije ušao u sobu Bog zna šta bi bilo. Takođe, vi ste lice sa čak 13 pravnosnažnih presuda i dva postupka u toku i niste znali da cenite što vam je ova država pružila smeštaj, hranu, zdravstvenu negu i krov nad glavom. Sada ćete od te države dobiti smeštaj sedam godina u kaznenopopravnom zavodu“, navela je predsednica veća Višeg suda Ivana Josifović.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Ksenija Dajanović okrivljenom se stavlja na teret da je 1. septembra 2021 oko 23 časa, u prostorijama staračko doma, sa više udaraca rukama, plastičnom tacnom u predelu glave, kao i davljenjem, pokušao da liši života korisnicu iz susedne sobe Božanu O. koja je tom prilikom zadobila lake telesne povrede, a okrivljeni je u trenutku zločina bio pod dejstvom alkohola i epileptika.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay