Početna Crna hronika Šest buktinja za sedam dana – zašto gore automobili u Novom Sadu?

Šest buktinja za sedam dana – zašto gore automobili u Novom Sadu?

U Novom Sadu je u poslednjih devet dana gorelo čak šest automobila, a za neke od njih sumnja se da su namerno zapaljeni.

Na sreću, u ovim požarima nije bilo povređenih osoba, a “crna serija” počela je 29. marta, kada je oko ponoći u Ulici Slobodana Bajića izgoreo “reno klio”, a nekoliko sati kasnije i “golf II” na Temerinskom putu.

Dva dana kasnije, 31. marta izgoreo je “jaguar” u Ulici Branislava Nušića, a stanari okolnih zgrada, gde se desio incident, kažu da je taj automobil namerno zapaljen.

– Čuo sam neki tup zvuk, nalik na eksploziju i kada sam izašao na ulicu, video sam auto u plamenu. Tu su već bile komšije i kažu da je pored auta protrčao jedan mlad momak, bacio na njega nešto nalik na molotovljev koktel i pobegao kroz jednu uličicu ka obližnjem parku – priča jedan od očevidaca ovog incidenta.

Poslednji u nizu požara desio se u noći između ponedeljka i utorka u Mičurinovoj ulici, gde je u potpunosti izgoreo džip “Mercedes”, a manju štetu pretrpeli su i “Alfa romeo 147” i “Ford eskort”, koji su bili parkirani pored.

U Policijskoj upravi Novi Sad za “Blic” je nezvanično saopšteno da je istraga u toku i da će nadležni uskoro imati više informacija o ovim incidentima, a u novosadskom Osnovnom sudu kažu da povodom ovih incidenata još nije pokrenut nikakav postupak.

Vlasnik “mercedesa” kaže da je oko jedan sat nakon ponoći video auto u plamenu i odmah pozvao policiju i vatrogasce.

– Strčao sam dole iz zgrade, ali ništa nisam mogao da uradim. Jedino mogu da pohvalim vatrogasce, koji su stigli za samo četiri minuta i uspeli da ugase požar – priča vlasnik izgorelog automobila uz napomenu da niko nije imao razloga da mu zapali vozilo.

Podsetimo, pre nešto više od tri meseca, 27. decembra 2017. godine policija je uhapsila jednog petnaestogodišnjaka osumnjičenog da je za tri dana zapalio dva automobila pri čemu je, u jednom slučaju, vatra zahvatila još dva automobila.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay