Početna Crna hronika Šestoro osumnjičenih da su oštetili javnog izvršitelja u Novom Sadu pušteni da...

Šestoro osumnjičenih da su oštetili javnog izvršitelja u Novom Sadu pušteni da se brane sa slobode

Šestorki osumnjičenoj da je zloupotrebom položaja protivpravno prisvojila više od 88,8 miliona dinara na štetu kancelarije jednog javnog izvršitelja, nije određen pritvor.

Kako piše Dnevnik, oni su saslušani u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, ali je sudija odlučio da im ne odredi pritvor. Njima je izrečena mera zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima i oni će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, policija je u sredu, 16. juna, uhapsila Lj. M. (63), pomoćnika oštećenog izvršitelja, V. V. (45), faktički odgovorno lice u kancelariji tog izvršitelja i odgovorno lice preduzeća “Poslovna logistika”, “Sektor PP” i “Kolektor sektor”, kao i V.J. (57), odgovorno lice “Poslovna logistika” i @Sektor PP”.

Takođe su uhapšeni i O. V. (55), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelja i odgovorno lice radnji “Vezirica” i “Vezirica vez”, I. R. (47), poslovni sekretar kancelarije izvršitelja, i M. R. (41), knjigovođa izvršitelja i odgovorno lice firme “SMS knjigovodstvo”.

Sumnja se da je Lj. M, od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine, zloupotrebio službeni položaj pomoćnika javnog izvršitelja, kako bi, zajedno sa ostalim osumnjičenima, koji se terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica, stekao protivpravnu imovinsku korist.

Oni se terete da su faktički fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog preko preduzeća u kojima su odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara. M. R. je, kako se sumnja, od oštećenog izvršitelja za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara.

Lj. M. se, takođe, tereti da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelja i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara.

V. V. je, kako se sumnja, nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara, saopštio je MUP.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay