Početna Crna hronika Sima Strahota nakon nagodbe dobio 12 godina robije za ubistvo kod “Moje...

Sima Strahota nakon nagodbe dobio 12 godina robije za ubistvo kod “Moje kafanice”

Novosađanin Stevan Jocić zvani Sima Strahota, nakon nagodne u Višem javnom tužilaštvu, osuđen je na 12 godina zatvora zbog tuče ispred kafane “Moja kafanica” u kojoj su ubijene dve osobe.

On se teretio da je u tuči 21. decembra 2016. godine ubio Dragana Jovanovića Gidru (26) nekadašnjeg vođu navijačke grupe “G-3”, i pilota Darija Roklicera (29).

Više od godinu i po čekalo se na pravosnažnost optužnice, a taj slučaj je u početku krivičnom prijavom ocenjen kao teška ubistva u sukobu, za šta je zaprećeno do četiri decenije robije. Na kraju je to prekvalifikovano na obično ubistvo s maksimalnih 15 godina zatvora, dok je drugi mladić izgubio život pri krivičnom delu učestvovanja u tuči sa smrtnom ishodom.

– Posle svega, pojedinačno je okrivljenom za obično ubistvo izrečeno 12 godina zatvora, a za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom dve godine, te je tako dogovoreno da jedinstvena kazna za oba dela iznosi 12 godina – potvrdio je branilac okrivljenog advokat Milan Latinović.

Podsetimo, Josić je uhapšen desetak sati posle nemilog događaja, u Bulevaru Jaše Tomića, nedaleko od Međumesne autobuske stanice. Kod njega je nađena izvesna suma novca, pa se pretpostavljalo da je nameravao da pobegne.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay