Početna Gradske teme Novi Sad dobija deset betonskih stolova za stoni tenis

Novi Sad dobija deset betonskih stolova za stoni tenis

Betonski sto za stoni tenis postavljen je juče na teritoriji Mesne zajednice “Žitni trg”.

U pitanju je prvi od deset stolova koliko će biti postavljeno širom Novog Sada, a u okviru projekta koji realizuje Stonoteniski klub “Novi Sad”.

Predsednik kluba Dan Fracile istakao je da svaka sportska organizacija pored svojih dostignuća ima i društvenu odgovornost i obavezu i prema okruženju u kojem se nalazi.

– Mi smo na ovaj način želeli da se odužimo građanima Novog Sada za podršku koju nam kontinuirano pružaju. Zahvaljujem se Gradu, Kompaniji NIS i svima koji su nam pomogli da ovu ideju sprovedemo u delo, a u projekat smo uključili i građane koji su glasali za lokacije na kojima će biti postavljeni stolovi. Za dve nedelje, prikupili smo 10 hiljada glasova na osnovu kojih smo odabrali deset lokacija – rekao je Fracile.

Proslavljena stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković je naglasila da joj je velika čast što sto nosi njeno ime i izrazila nadu da će veliki broj Novosađana iskoristiti mogućnost, igrati stoni tenis u prirodi i družiti se, jer taj sport mora da se igra u paru.

U narednim danima biće postavljeno još devet ovakvih stolova, u različitim delovima Novog Sada, odnosno na teritorijama mesnih zajednica: Klisa, Omladinski pokret, Detelinara, Gavrilo Princip, Bistrica, Telep, Liman III, Dunav i Liman I.

Stolove će građani moći besplatno da koriste.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs