Početna Crna hronika Sin biznismena iz Novog Sada osumnjičen za nesreću u kojoj je stradala...

Sin biznismena iz Novog Sada osumnjičen za nesreću u kojoj je stradala žena brani se sa slobode

Sin biznismena iz Novog Sada, M. S. (17), koji je osumnjičen da je kod Budve, vozeći gliser, izazvao nesreću u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin (30), posle mesec dana u pritvoru pušten je da se brani sa slobode.

Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila njegova porodica. Sud je tinejdžeru zabranio da napušta Budvu, a suđenje je zakazano za 26. avgust i biće zatvoreno za javnost, pošto je optuženi maloletan.

“Jahtom je upravljao maloletni M. S. i on se tereti da je izvršio krivična dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Jemstvo se sastoji od nekretnina vrednosti nešto više od 330.000 evra i M. S. će se braniti sa slobode”, potvrdio je portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević.

Nesreća se dogodila 11. jula na moru kod Budve, a M.S. je osumnjičen da je gliserom udario u barku u kojoj su bili stradala žena i njen verenik Vladan Stanišić (36) koji je povređen. Kada je gliser dugačak skoro 12 metara udario u tri puta kraću barku, ona se prepolovila i potonula. Na gliseru je u tom trenutku bilo još sedam osoba i niko od njih nije povređen.

U optužnici je, kako navode crnogorski mediji, tužilaštvo sedamnaestogodišnjaku stavilo na teret da je nesreću izazvao iz nehata.

Kako piše “Blic”, M.S. je rodom iz Novog Sada, ali sa porodicom živi u Beogradu. Crnogorski mediji su preneli da je otac mladića vlasnik glisera.

Izvor: Blic, Vijesti
Foto: PIxabay